top of page

PAPPER & GRAFISK


Modern maskinpark med erfarenhet sedan 1975
 

Vår idé föddes i att serva den grafiska industrin med slipningar av skärmaskinsknivar på rätt sätt. Idag är vi stolta över att vara den ledande experten på slipning av skärmaskinsknivar till pappers-, grafisk- och konverteringsindustrin.

Vår maskinpark består av tre planslipmaskiner

med 360° vridbart magnetbord och två rundslipmaskiner.

Den största planslipmaskinen är en av Europas längsta med en sliplängd på 7.5 meter och slipbredd upp emot 500mm samt noggrannhet på 0.005mm/m. Våra rundslipmaskiner klarar upp emot diameter på 400mm med noggrannhet på 0.001mm.​

 

Med vår maskinpark och kunskap kan vi utföra de mest avancerade slipningar. Låt oss bevisa skillnaden! Kontakta oss för alla dina slipbehov. Garanterat resultat
 

Ett minsta hack på en skärmaskinskniv ger förödande resultat. Därför kontrollerar vi alltid slipningar minst två gånger för grafiska knivar och säkerställer att kniven uppfyller alla tekniska krav. Vi kontrollerar även varje steg i processen från mottagande av knivar, slipning till slutkontroll, packning och leverans.

Er tillfredsställelse är alltid vår högsta prioritet. Om resultatet inte uppfyller era krav så rättar vi till det! Testa kniven eller klingan så snart ni får den. Om ni inte är nöjda med resultatet, återkoppla direkt till oss så erbjuder vi omslipning utan kostnad. Er återkoppling är värdefull för oss.


Kvalitetskontroll
Alla slipningar slutkontrolleras före leveransSlipning av raka knivar
 

Vid slipning av skärmaskinsknivar i både hårdmetall och snabbstål är kylning med rätt slipparameter viktig för knivens livslängd. Vi har genom åren, ihop med våra kunder tagit fram beprövad parameter som säkerställer utmärkt slipresultat med minimal värmebildning för att säkerställa långvarig skärpa.

Våra planslipsmaskiner klarar

  • Spegel polerad ytfinish

  • Planhet +/- 0.005mm

  • Parallellitet +/- 0.02/1000mm

  • Vinkelriktighet upp till +/- 0.015°Slipning av runda knivar
 

Vi kan slipa rundknivar efter måna olika önskemål och krav.

Våra rundslipsmaskiner klarar:

  • Spegel polerad ytfinish

  • Rundhet +/- 0.005mm

  • Cirkulär kast +/- 0.001mm

  • Parti med rundknivar med samma diameter

  • Knivar med två-tre olika vinklarRiktning av knivar
 

Är er kniv skev? Detta kan vara en anledning till att era knivar ej ger bra klippresultat trots att de är nyslipade. Vi utför alltid riktning vid behov för att kniven ska bli rak för att ge perfekt klippresultat.Leverans
 

Upphämtning är tillgänglig i Göteborg, Borås och Halland. Körschema finns under TURBIL. Vi erbjuder även expresslipning med leverans inom 24 timmar.

För kunder utanför våra turer så hjälper vi till att boka frakt.

bottom of page